Externe belangstelling

Vorige week had ik het over de belangstelling van binnenuit, dus van boeren, voor de Kennisclub. Maar behalve intern, is er ook belangstelling van buitenaf voor ons als groep. Anderen willen ons graag beter en makkelijker kunnen vinden! Zo zijn er al diverse bedrijven die vragen stellen over De Kennisclub. Natuurlijk zien ze het als een mogelijkheid om op een makkelijker en goedkopere manier hun produkten aan de man te kunnen brengen.

Op dit moment is het voor een bedrijf nogal kostbaar om aan marketing onder boeren te doen: ze moeten dan iedereen afzonderlijk bezoeken. En de tijd die daarvoor nodig is…. hoe vaak komt er iemand tevergeefs, hoe lang hebben ze wel niet nodig om te proberen echt contact te leggen, hoeveel bezoeken zijn nodig voor een deal ontstaat? Dat is allemaal erg kostbaar. Dus alleen grotere bedrijven kunnen dat opbrengen. Kleinere, experimentelere, bedrijven zoeken liever een andere doelgroep! Maar ook voor de grotere bedrijven zijn het uiteindelijk hun klanten die de dure marketing betalen. Dus van beide kanten, boeren zowel als bedrijven, zouden we baat kunnen hebben aan een verbeterd contact.

Nou is het bepaald NIET de bedoeling van De Kennisclub om een commercieel platform te zijn waar jan-en-alleman ons kan bedelven onder verkooppraatjes en folders. Het is juist de bedoeling dat we niet langer afwachten wie er op ons erf iets aan komt bieden, maar actiever op zoek gaan naar datgene wat er nodig is, en daarbij de juiste persoon van het juiste bedrijf te vinden, die samen met ons op zoek wil gaan naar het juiste produkt voor onze omstandigheden. Dat kost tijd, en energie. Dus dat moet je gezamenlijk doen. Dan heb je bovendien veel grotere kans dat zo´n bedrijf écht voor je aan het werk gaat.

Een bedrijf dat ook interesse heeft getoond, is Orcovet. Mogelijk een interessante partner, het is een bedrijf voor gespecialiseerde voeding. Zij organiseren komende dinsdag een lezing “waarom stijgen vruchtbaarheidsproblemen op hoog lacterende bedrijven?” om 10 uur, hotel Ibis in Évora. Ze hebben mij gevraagd dit aan te kondigen: U bent hierbij uitgenodigd maar laat even weten als u komt aan Matty Hendrikx (tel 0032/ 473 76 44 05).

Wout en ik gaan in elk geval ook, zou interessant zijn daar verder te denken over De Kennisclub.

Matty Hendrikx van Orcovet

Matty Hendrikx van Orcovet geeft dinsdag een lezing in Evora

Anúncios

0 Responses to “Externe belangstelling”  1. Deixe um Comentário

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

w

Connecting to %s
“aangenaam kennis maken” | “prazer em conhecer”

Laat je email adres weten om per email nieuwe berichten op deze blog te ontvangen.

Junte-se a 22 outros seguidores

Fotos De Kennisclub

Stats

  • 114,206

RSS MelkenOverDeGrens.nl

  • Ocorreu um erro; é provável que o feed esteja indisponível. Tente novamente mais tarde.

RSS Melkveepublicaties van Wageningen UR

  • Ocorreu um erro; é provável que o feed esteja indisponível. Tente novamente mais tarde.

Archief | Archivos

Anúncios

%d bloggers like this: