European Dairy Farmers

Als je geintresseerd bent in de toekomst van de Europese melkveehouderij loop je vroeger of later tegen de European Dairy Farmers aan. Zij zijn een netwerk van grote, van oudsher liberale en vooruitstrevende boeren. De 250 leden komen uit 19 landen maar het zwaartepunt van de leden ligt in Nederland, Duitsland en Scandinavie. Hun doel is het ‘duiden’ van wat er gebeurt, en erop inspelen, maar niet om invloed uit te oefenen op de politiek door lobby of belangen behartiging. Voorop staan:

  • Kennisuitwisseling,
  • de Europese gedachte, dus Europese melkveehouderij als speler op de wereldmarkt tussen USA, Oceanie (Aus&Nw Zeeland) en opkomende produktie landen als Brazil, India, China, Rusland
  • en samenwerking boven- en benedenstrooms in de keten (respectievelijk leveranciers: voer en technologie en klanten: zuivelindustrie) en met derden.

Ik vroeg de vice-voorzitter van de European Dairy Farmers, Frans Keurentjes, wat de relatie tussen een lokaal kennisnetwerk als De Kennisclub, en de EDF zou kunnen zijn. In antwoord bericht hij het volgende over EDF en de nederlandse tak ervan:

Als Nederlandse afdeling hebben we een nationaal programma waarin we aan bedrijfsvergelijking op operationeel, tactisch en strategisch nivo doen. Door het onderhouden van een boeiend netwerk ontstaat er ook iets van een clubgevoel welke leidt tot onderlinge acties en uitwisseling. EDF wil door het bieden van een platform, op solide basis, de mogelijkheid bieden aan melkveehouders, kennisinstellingen en bedrijfsleven om zich te orienteren op de toekomst. Dus geen belangenbehartging, lobby of politiek.

Onze ervaring is dat een netwerk moet leven om functioneel te zijn.Een virtueel netwerk is nagenoeg niet boeiend te houden tenzij commercieel of anderszins belanghebbend op gezet. EDF heeft daarom in de meeste EU landen branches die een lokaal netwerk vormen en minstens 1 keer per jaar samenkomen op het EU congres.Volgend jaar in Slowakije(Nitra). Aangezien Portugal nog geen netwerk heeft biedt dit mogelijk aanknopings punten.

Of we daarvoor voelen of niet, hoe dan ook, EDF is een club met interessante activiteiten en inzichten. In een aparte post daarover meer.

Anúncios

0 Responses to “European Dairy Farmers”  1. Deixe um Comentário

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

w

Connecting to %s
“aangenaam kennis maken” | “prazer em conhecer”

Laat je email adres weten om per email nieuwe berichten op deze blog te ontvangen.

Junte-se a 22 outros seguidores

Fotos De Kennisclub

Stats

  • 114,206

RSS MelkenOverDeGrens.nl

  • Ocorreu um erro; é provável que o feed esteja indisponível. Tente novamente mais tarde.

RSS Melkveepublicaties van Wageningen UR

  • Ocorreu um erro; é provável que o feed esteja indisponível. Tente novamente mais tarde.

Archief | Archivos

Anúncios

%d bloggers like this: