Deelstromen in de zuivel

melksoort.JPG

van de MelkveeAcademie:

Bent u zo’n melkveehouder die wel eens nadenkt om meer uit uw melk te halen? Zo één die het niet bij denken wil laten en actief op zoek wil naar kansen voor melk met meer waarde?…

Deelstromen in de zuivel. Een onderwerp dat de laatste tijd veel in de belangstelling staat. Veel melkveehouders zouden meer uit hun melk willen halen of hun vakmanschap beter willen benutten om een andere melk te produceren. Maar wat zijn de mogelijkheden en hoe pak je dit aan? Kan dit ook met de huidige ketenpartner? Kant en klare concepten liggen nog niet voor het oprapen.

Recent heeft Agrocenter LEI (WUR) gekeken hoe andere sectoren er in slaagden om zogenoemde ‘nieuwe kolomstrategieën’ succesvol toe te passen. Bijvoorbeeld Nokia (van hout naar mobiele telefoons) en de scheepsbouw (van tankers naar zeer luxe jachten). Ook is naar twee voorbeelden in de zuivel gekeken: A2-melk met een afwijkende eiwitsamenstelling en zuivelfabriek Rouveen die werkt met een groot aantal kleine deelstromen melk. Agrocenter LEI komt op 6 februari voor het eerst met de uitkomsten naar buiten, door het onderzoek te presenteren aan de deelnemende melkveehouders, ter inspiratie.

Wanneer we dit lezen is de eerste reactie: “ach, daar hoeven wij nog niet aan te denken, Portugal is nog lang niet toe aan separate melkstromen.” Maar als we naar de feiten kijken zou het nog wel eens eerder het geval kunnen zijn dan wij denken. Immers in het zuiden van Portugal zijn de omstandigheden hiervoor gunstiger dan in het noorden, of wellicht zelfs dan in Noord Europa.

  • moderne ketenpartners als bv Danone
  • toeleverende boerderijen hebben schaalgrootte en professionaliteit om volgens strakke normen te produceren
  • toeleverende boerderijen hebben geen keurslijf van cooperatief verband: individuele afspraken makkelijker te maken
  • arbeid is goedkoop

Het volgende bericht waarin de nieuwe ultragezonde zuivelproducten van Jerónimo Martins (Feira Nova en Pingo Doce) aangekondigd worden zet aan tot denken:(van de site van van ANIL)

PINGO DOCE SALUTARE: O ÚLIMO LANÇAMENTO DO GRUPO JERÓNIMO MARTINS
Com o intuito de tornar mais saudável a alimentação dos clientes dos seus espaços comerciais, o Grupo Jerónimo Martins lançou os produtos Pingo Doce Salutare, uma gama de produtos na área dos lacticínios com benefícios para a saúde. Esta gama é composta por leite fermentado com aroma a morango, leite fermentado com sabor original e leite UHT. “Após o sucesso alcançado noutros mercados europeus, estamos muito satisfeitos por ser os primeiros em Portugal a comercializar a gama Pingo Doce Salutare que contém Reducol, da Forbes MeiaTec, em todas as nossas lojas das cadeias Pingo Doce e Feira Nova.Queremos garantir que os nossos clientes têm acesso a produtos saudáveis a um preço muitíssimo atractivo”, refere, em comunicado, Ana Vidal, directora de comunicação do Grupo Jerónimo Martins, de acordo com a notícia do site Meios & Publicidade.

0 Responses to “Deelstromen in de zuivel”



  1. Deixe um Comentário

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão / Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão / Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão / Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão / Alterar )

Connecting to %s




“aangenaam kennis maken” | “prazer em conhecer”

Laat je email adres weten om per email nieuwe berichten op deze blog te ontvangen.

Junte-se a 20 outros seguidores

Fotos De Kennisclub

P1000655

P1000653

P1000650

P1000646

P1000642

Mais fotos

Stats

  • 110,626

RSS MelkenOverDeGrens.nl

  • Ocorreu um erro; é provável que o feed esteja indisponível. Tente novamente mais tarde.

RSS Melkveepublicaties van Wageningen UR

  • Ocorreu um erro; é provável que o feed esteja indisponível. Tente novamente mais tarde.

Archief | Archivos


%d bloggers like this: