LNV: haal meer uit je netwerk!

slide0001_image001.gif
Bij LNV is nog altijd slechts beperkt belangstelling voor nederlanders die over de landsgrenzen boeren. Allerlei interessante ondersteuningsmogelijkheden staan niet echt open voor deelname vanuit het buitenland. Zo zal het voor ons niet makkelijk zijn in aanmerking te komen voor onderstaande kennisvouchers, waarbij ruim 700 keer 3000,- euro in de vorm van begeleiding uitgedeeld wordt. Toch staan tussen de genoemde voorbeelden een heel aantal die voor ons óók heel interessant zijn, en waarbij bovendien onze ervaringen collega’s binnen NL van nut zouden kunnen zijn. Zo zullen wij anders aankijken tegen semigratie, en wellicht meer praktijkervaring met personeelsmanagement hebben. Ook met huisvesting is hier ervaring opgedaan zonder de knellende druk van historische waarden (“er moeten gevels in en kelders onder”) en juridische normen. Ook lage kostprijs in een breder perspectief bekijken is interessant als je verschillende europese regios vergelijkt. Wat mij betreft is het allang tijd dat LNV en nederlandse kennisinstellingen hun doelgroep volgen en toegaan naar een internationaal perspectief: Haal meer uit je netwerk, LNV!

Ik stel daarom voor dat we afzonderlijk of gezamenlijk gewoon een aantal aanvraagformulieren invullen. Ideeen?

Haal meer uit je netwerk met LNV kennisvouchers! (uit nieuwsbrief MelkveeAcademie)

Wie, wat, wanneer, …
MKB-bedrijven benutten ze al volop: ‘Kennisvouchers’ uitgegeven door EZ, waarmee kennisvragen beantwoord kunnen worden door kennisinstellingen zoals, ASG-Veehouderij, LEI, WUR en anderen. Vanaf dit jaar verstrekt óók LNV dit soort tegoedbonnen onder de naam ‘Kennisvoucher’. Een kennisvoucher heeft een eigenwaarde van € 3.000,- en er is géén eigen bijdrage van de aanvrager nodig. De kennisvouchers van LNV zijn exclusief beschikbaar voor agrarische ondernemers. Er komen dit jaar twee aanvraagrondes. De eerste van 16 april t/m 15 mei. De tweede van 3 september t/m 28 september. In beide rondes zijn elk 366 kennisvouchers beschikbaar. Na afloop van een aanvraagperiode worden de beschikbare kennisvouchers d.m.v. loting verdeeld onder de aanvragers. Als aanvrager krijgt u vervolgens bericht of u tot één van de gelukkigen behoort.

Stapelen van kennisvouchers tot maximaal 10 stuks
Per agrarisch ondernemer wordt maximaal 1 kennisvoucher van 3.000,- toegekend. Op zich een aanzienlijk bedrag. U kunt echter samen met collega agrariërs maximaal 10 kennisvouchers bij elkaar leggen om bijvoorbeeld aan één grotere (of meerdere kleinere) kennisvragen te besteden. Hiermee wordt het interessant om als netwerk na te denken hoe u – door samen de kennisvouchers te gebruiken – extra begeleiding en ondersteuning kunt aanvragen of extra activiteiten kunt ondernemen. Ook wanneer u niet in een netwerk actief bent kan een kennisvoucher voor u interessant zijn. De beantwoording van uw kennisvraag door de kennisinstelling van uw keuze dient binnen 6 maanden na toekenning van de kennisvoucher plaats te vinden. U betaalt de diensten van de kennisinstelling eenvoudig met de kennisvoucher.

Aanvragen kennisvoucher
Indien u in aanmerking wilt komen voor een kennisvoucher, dient u als agrarisch ondernemer zélf een aanvraagformulier in te vullen. U komt alleen in aanmerking voor een voucher als u het afgelopen jaar geen voucher, óf in de afgelopen drie jaar geen minimis steun heeft ontvangen. U kunt op twee manieren de kennisvoucher aanvragen:

1. U vult de online het formulier in via www.hetlnvloket.nl. Daarvoor heeft u een gebruikersnaam, wachtwoord, en Tan-code nodig.
2. U vraagt het aanvraagformulier op bij Dienst Regelingen, u vult deze in en stuurt hem op.

Voorbeeld vragen
Op het aanvraagformulier moet u een kennisvraag invullen. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van kennisvragen:

 • Semigratie; hoe richt ik personeelsmanagement in, hoe kan ik samenwerking vormgeven (gezamenlijk een bedrijf op afstand); hoe regel ik dit financieel; welke managementprogramma’s zijn er om mijn bedrijf op afstand van uit Nederland goed te sturen/volgen en wat missen we daarin.
 • Lage kosten; hebben we het optimum bereikt, of doen andere landen het anders en beter (lagere melkprijs, toch overleven?)
 • Trends; wat zijn de trends in de maatschappij en houden we er wel echt rekening mee? Hoe gaan we hiermee om?
 • Huisvesting; hoe zou je bouwen als je niet beperkt bent door allerlei richtlijnen; hoe kan je vanuit dit concept toch een vertaling maken naar je eigen situatie.
 • Schaalvergroting; hoe realiseer je dat bijv. binnen je bouwkavel; wat zijn ervaringen in het buitenland.
 • Automatische Melksystemen; hoe ziet de ideale stalinrichting eruit in combinatie met AMS; hoe combineer je dit met weidegang,
 • Personeelsmanagement; hoe vul je dit verantwoord in bij bedrijven met meerdere locaties.
 • Integrale diergezondheid, is er een betere relatie te leggen met fokkerij?
 • Investeren; wil je dit alleen blijven doen of zijn er gezamenlijk meer mogelijkheden?
 • Grond; blijft dit koste wat het kost onder het bedrijf zitten of is samenwerking met bijvoorbeeld een akkerbouwer optimaler (arbeid; producten; regionale grondprijsdruk,…)
Anúncios

0 Responses to “LNV: haal meer uit je netwerk!” 1. Deixe um Comentário

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

w

Connecting to %s
“aangenaam kennis maken” | “prazer em conhecer”

Laat je email adres weten om per email nieuwe berichten op deze blog te ontvangen.

Junte-se a 22 outros seguidores

Fotos De Kennisclub

Stats

 • 114,206

RSS MelkenOverDeGrens.nl

 • Ocorreu um erro; é provável que o feed esteja indisponível. Tente novamente mais tarde.

RSS Melkveepublicaties van Wageningen UR

 • Ocorreu um erro; é provável que o feed esteja indisponível. Tente novamente mais tarde.

Archief | Archivos

Anúncios

%d bloggers like this: