Reizende boeren…

Vorige week heb ik de hele week door het land getoerd met 52 boeren uit Nederland. Een agrarische Studiereis, zoals Haije Dijkstra van De Heus Voeders ze al jaren met groot enthousiasme organiseert. We zijn begonnen in Lissabon, toen naar Évora, via de Ribatejo helemaal naar Porto en toen weer naar Lissabon. Een lekker gevuld programma dus, niks geen vakantie! We zaten dagelijks om 7.00 stipt aan het ontbijt, en meestal was er pas ‘s avonds laat tijd om weer even stil te staan bij de vele indrukken van de dag. Er staan fotos in de rechterbalk van deze site.

We zijn bij een biologisch bedrijf met allerlei vee en eigen vleesverwerking geweest, waar ze varkens, schapen, kalkoenen, schapen en rundvee houden, bij een bedrijf met zwarte varkens, bij Bracamonte melkveehouderij, bij Monte de Serralheira de druiven en olijven plukmachines bewonderd, bij Herdade Outeiro de Esquila de wijn geproefd, en in het noorden in de Douro Vallei bij Quinta de Passadouro port geproefd. Verder nog Cabra d’Ouro bezocht. Ook zijn we nog even langs ons eigen bedrijf gereden.

Ook toeristische uitstapjes zijn niet vergeten: stadsritten en wandelingen in Lissabon, Évora en Porto, een boottocht op de Douro, een excursie naar Belém en historische uitleg in de Kathedraal en in de Bottenkapel van Évora. En dan nog een avond fado, en een prachtig optreden van de folkloristische dansgroep uit Costa de Caparica

Ik vond het fantastisch om mijn nieuwe land te laten zien, en “mijn” reizigers waren leuke geintresseerde bezoekers, waar we ook maar kwamen. Voor herhaling vatbaar dus, en gelukkig maar, want in Augustus en Oktober komen er weer groepen.

Ook andere boeren zijn aan het reizen: de studieclub Westhoek Holstein WHH, uit Belgie komt tussen 1 en 5 juni en volgt dit programma (met dank aan Boereblog).

Anúncios

0 Responses to “Reizende boeren…”  1. Deixe um Comentário

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

w

Connecting to %s
“aangenaam kennis maken” | “prazer em conhecer”

Laat je email adres weten om per email nieuwe berichten op deze blog te ontvangen.

Junte-se a 22 outros seguidores

Fotos De Kennisclub

Stats

  • 114,206

RSS MelkenOverDeGrens.nl

  • Ocorreu um erro; é provável que o feed esteja indisponível. Tente novamente mais tarde.

RSS Melkveepublicaties van Wageningen UR

  • Ocorreu um erro; é provável que o feed esteja indisponível. Tente novamente mais tarde.

Archief | Archivos

Anúncios

%d bloggers like this: