Jonge boeren: bedje gespreid?

Fischer Boel, Euro commissaris voor landbouw, blogt over jonge boeren:

“Starting up a farm business from scratch is extremely difficult and even for those who take over the family farm; the current business climate is quite a minefield to operate in.”

We boeren dus in een mijnenveld… En ze gaat verder (mijn vertaling):

“weinigen betwisten dat jonge boeren de toekomst van de Europese voedsel produktie zijn en het is belangrijk dat we kijken naar wat zij nodig hebben. We moeten zorgen voor een stabiel politiek klimaat. Jonge (en oudere) boeren moeten hun investeringen kunnen plannen, daarvoor is voorspelbaarheid nodig. Nu de prijzen net zo veranderlijk zijn als het weer, is dit belangrijker dan ooit.

Éen van de concrete maatregelen die we hebben genomen is de startsubsidie voor jonge boeren in de Health Check te verhogen van 55.000 naar 70.000 EUR. De ‘zachte landing’ met uitfaseren van melk quotering is een andere maatregel die jonge melkveehouders helpt; ze hoeven niet langer  extra kosten te maken om te starten of te groeien.”

Is het waar wat ze beweert? Wordt het makkelijker voor jonge boeren aan de gang te komen straks?

About these ads

0 Responses to “Jonge boeren: bedje gespreid?” 1. Deixe um comentário

Deixar uma resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

WordPress.com Logo

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Log Out / Modificar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Log Out / Modificar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Log Out / Modificar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Log Out / Modificar )

Connecting to %s
“aangenaam kennis maken” | “prazer em conhecer”

Laat je email adres weten om per email nieuwe berichten op deze blog te ontvangen.

Junte-se a 16 outros seguidores

Fotos De Kennisclub

P1000655

P1000653

P1000650

P1000646

P1000642

Mais fotos

Stats

 • 95,220

RSS MelkenOverDeGrens.nl

 • Ocorreu um erro. é provável que o feed esteja indisponível. Tenta mais tarde.

RSS Melkveepublicaties van Wageningen UR

 • Mycotoxines blackbox 15 Abril, 2014
  In welke mate mycotoxinen schade opleveren aan met name varkens- en pluimveebedrijven is nog altijd de vraag. Dat de Europese veiligheidsmarges een schijnzekerheid bieden is inmiddels wel bewezen. Dat was één van de conclusies op het internationale symposium Mycotoxinen en Darmgezondheid van Panagro in Eindhoven.
 • 'Reken het jongveerantsoen ook eens door' 15 Abril, 2014
  De jongveeopfok een ondergeschoven kindje op melkveebedrijven? Ja, nog altijd, denken Berdine Sweep van Valacon Dairy en Fedde de Jong van Speerstra Feed Ingredients. Zij gaven adviseurs tips tijdens een bijeenkomst van de stuurgroep herkauwers van Agrivaknet.
 • Koester de regenworm 15 Abril, 2014
  Regenwormen zijn belangrijk op een melkveebedrijf voor de afbraak van organische stof, het beschikbaar maken van nutriënten, behoud van bodemstructuur, waterinfiltratie, beworteling en uiteindelijke gewasopbrengst. Vooral pendelende wormen hebben unieke functies, maar zijn heel gevoelig voor een intensieve en/of kerende grondbewerking door hun levenswijze, i […]
 • Welk grasmengsel kiezen? 15 Abril, 2014
  In de themagroep ‘Vitale bodem en gewas’ van de kringloopboeren in Midden-Delfland werken melkveehouders aan de optimalisatie van de benutting van mest en bodem richting gewasproductie. Eén van de onderwerpen waar de veehouders aan werken is de grasmengselkeuze. Welk mengsel te kiezen uit het brede aanbod?
 • Nieuwe waardering voor daglicht in de stal 15 Abril, 2014
  Daglicht in de stal verlaagt de elektriciteitsrekening, is milieuvriendelijk en wordt gezien als een bijdrage aan het welzijn van de dieren. Maar hoe kun je uiteenlopende daglichtsystemen met elkaar vergelijken en waarderen in de Maatlatten Duurzame Veehouderij? Wageningen UR voerde in opdracht van het Ministerie van EZ en Stichting Milieukeur een beknopte s […]

Archief | Archivos


Seguir

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: