Stagebieders voor bedrijfsleiders gezocht

Onderstaand heb ik ook net op MelkenoverdeGrens gezet. Bracamonte, Roothans en Ter Haar hebben aangegeven interesse te hebben voor 1 student voor september: waarschijnlijk krijgen zij binnenkort sollicitatiebrieven van kandidaten. Jeroen Nolles, de coördinator van CAH laat weten dat er voor september 4 studenten die aan hebben gegeven naar Portugal te willen. Kortom er is nog 1 bedrijf nodig, laat even weten of je interesse hebt.

Vorige week waren hier in Portugal twee docenten van CAH Dronten. Zij hebben kennisgemaakt met een paar melkveehouders die studenten voor “internationaal bedrijfsleider” een stageplek willen bieden. Een bericht van Jeroen Nolles van de CAH:De HAS uit Dronten, CAH gaat internationale bedrijfsleiders voor grootschalige agrarische bedrijven opleiden. Vierdejaars studenten die zich hiervoor opgeven worden na een selectie toegelaten tot een jaarlang voorbereiding op een baan als herdsmanager of general manager. Gedurende dit laatste jaar hebben ze twee stage periodes van steeds 10 weken, de eerste vanaf september, de tweede in het voorjaar. CAH zoekt bedrijven die zg. ‘preferred partner’ willen zijn, voor een min of meer vaste samenwerking.
CAH heeft al meerdere jaren ervaring met het opleiden van bedrijfsleiders voor grootschalige melkveebedrijven. Zo zijn vorig jaar studenten voor een korte periode naar grootschalige melkveebedrijven in Duitsland geweest, welke ze uiteindelijk deels gerund hebben. Momenteel doen we ervaring op met 2 studenten die een jaar in Texas zitten. Daarnaast hebben we goede contacten met Global Dairy Farmers (en enkele GDF-bedrijven). De verandering van het traject waar we in september mee starten is dat we nu ook breder kijken dan alleen melkvee (dus ook voor tuinbouw, techniek, varkens, pluimvee etc) en dat er één volledig studiejaar beschikbaar is. Dat is voor de landbouw uniek in de wereld!
De voorwaarden voor de stage worden duidelijk afgesproken tussen het landbouwbedrijf en CAH:
-stagiaire kan gewoon ingezet worden bij het dagelijkse praktische werk, maar wel is het de bedoeling dat hij of zij veel contact heeft met managementstaken en –informatie en hier opdrachten/ vraagstukken over uitvoert.
-stagiaire woont in principe niet bij het gezin, maar zelfstandig, en wordt geacht voor eigen eten te zorgen. Natuurlijk in goed overleg en als dit niet praktisch is mag er best van afgeweken worden.
Ik, Jeroen Nolles ben aanspreekpunt van CAH voor dit programma. Voorlopig wordt een samenwerking gestart met bedrijven uit Duitsland, VS (Texas), Oekraïne en Portugal. Heb je een bedrijf in die gebieden of andere en heb je interesse in deze samenwerking met CAH, laat het me weten. Mijn email: j.nolles ( at ) cah.nl
Dit geldt ook voor bedrijven van niet-Nederlanders(!).

Anúncios

0 Responses to “Stagebieders voor bedrijfsleiders gezocht”  1. Deixe um Comentário

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

w

Connecting to %s
“aangenaam kennis maken” | “prazer em conhecer”

Laat je email adres weten om per email nieuwe berichten op deze blog te ontvangen.

Junte-se a 22 outros seguidores

Fotos De Kennisclub

Stats

  • 114,588

RSS MelkenOverDeGrens.nl

  • Ocorreu um erro; é provável que o feed esteja indisponível. Tente novamente mais tarde.

RSS Melkveepublicaties van Wageningen UR

  • Ocorreu um erro; é provável que o feed esteja indisponível. Tente novamente mais tarde.

Archief | Archivos

Anúncios

%d bloggers like this: